
kunde jag inte ens drömma om och ännu mindre tänka mig i vaket tillstånd att torsken skulle bli så dyr
att jag som pensionär inte skulle ha råd att köpa den! Att jag nu istället och av kostnadsskäl - kan äta lax till vardags - som idag – är ju glädjande om det inte vore för att torskfisket ’gått snett’ på grund av flera orsaker. En av dessa är ju det ’bule’- fiske i Öresund som visades på TV för en tid sedan. En annan kan vara den girighet som finns och det oförstånd som visas genom att rovfiska och praktiskt ’dammsuga’ havet på allt! I Kina hörde jag vid ett tillfälle att kineserna av det som finns i havet ”äter allt utom båten” och det kan nog även tillämpas här idag! Nu till dagens recept på den lax jag lagade till:
1 gul lök
1 bit djupfryst portionslax
* lax och lök, skuren i mindre bitar, kryddas med salt och peppar och kokas tillsammans i ca 10 min.
* koka upp vatten MEN lägg i lite’ frysta grönsaker, salta och krydda
tillsätt potatispulver i lagom mängd och blanda med en visp.
* lägg upp på tallrik – löken + laxen + potatismos + skivad gurka + champinjoner som skivats och lagts i solrosolja.
Denna festmåltid kostar Dig under 10:an och då har Du fått grönsaker I POTATISMOSET + att det ser smakligt ut med grönsakernas färger.
Varsågod!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar