
När jag började denna blogg nämnde jag om ett av mina intressen och även vad jag arbetat med framtill jag slutade och blev min egen! Du ser detta under rubriken INTRESSEN och nu - äntligen - kan det vara dags att komma igång. Jag vet också att jag har en bild här på bloggen med en hand som också anspelar på HANDhygien.

Min avsikt är att i varje fall någon gång per vecka -
förhoppningsvis - skriva något med anknytning till ämnet och för att skilja dessa inlägg från andra kommer Ni att se färgen
magenta i all text! Du kommer också att finna denna 'serie' med etiketten HYGIEN. Varje avsnitt/inlägg kommer också att numreras i rubrikraden, som får samma titel varje gång! Detta är alltså nr (1)
Begreppet HYGIEN är oändligt stort och förstavelsen begränsar oftast den typ av hygien som avses, ex. HAND-hygien talar om att nu är det hygien med speciell inriktning på händerna som vi skall tänka på!
Med hänvisning till ovannämnda framgår att LIVSMEDELSHYGIEN är ett sammansatt som innehåller två begrepp, LIVSMEDEL och HYGIEN!
Vi börjar med den första stavelsen, LIVSMEDEL och försöker reda ut vad livsmedel egentligen är innan vi fortsätter. I 1971 års livsmedelslagstiftning lämnades i § 1 denna definition :
"I denna lag förstås med livsmedel, matvara, dryckesvara, njutningsmedel eller annan vara som är avsedd att förtäras av månniskor med undantag av vara på vilken läkemedelsförordningen äger tillämpniong."
Lägg märke till att både dricksvatten och alkohol är livsmedel!
Fortsättning följer med den andra delen av ordet, HYGIEN!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar