Det slog mig plötsligt hur nyttigt det är med fisk o vad är väl då enklare än att ta’ fram en burk fiskbullar och ’göra något’ av detta. Sagt och gjort – Abba fick svara för leverans och tillverkning och det var minsann ”Fiskbullar i hummersås”, en riktig lyxvariant! Det var också 10 % mer fisk i denna burk – med andra ord ett ’riktigt kap’. Nu är jag inte så lättledd av reklamen som någon kanske skulle tro och som många tyvärr är. Mitt mångåriga arbete bestod i bland annat i att läsa märkningar och försöka tolka dessa! Jag läste därför givetvis noggrannt innehållsförteckningen och innehållets vikt, två viktiga uppgifter. Innehåll 375 gr. varav 61 gr fisk och ’av förpackningen totala innehåll är 30 % fiskkött, 0,5 % hummerkött’. 0,5 % av 375 gr är inte någon stor bit av hummern!
(Tips! Tärna och koka morötterna, lägg dem i lättsaltat vatten = det vatten Du kokade dem i och lägg över i en glas-/plastburk och placera i kylskåpet – Du har nu morötter att ta’ till när Du vill och behöver förgylla måltiden).
Tärnade potatis respektive morötter kokar jag i förvärmt kokande vatten mellan 5-7 minuter och under tiden värmer jag fiskbullarna i mikron, ca 3 min, strör över lite’ torkad dill och min festmåltid är färdig att mätta mig för dagen.
När Du läser märkningen utsätts Du för en manipulation eller flera och Du måste dessutom lära Dig att räkna med % men vad gör det – FISK ÄR NYTTIGT som han sa’ fiskhandlar’n
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar