150 gr korvkaka läggs på tallrik och värms i mikro ca 2½ minut
Under tiden kokar Du upp 2 dl vatten och saltar lite’ med kryddsalt.
1 kkp mixade djupfrysta ärtor, majs o paprika läggs i vattnen och får koka med ca 3 min.
Kokta och tärnade morötter läggs i denna kastrull och allt ges ett uppkok.
NU blandas lagom mängd potatispulver och omröring sker med kraftig visp tills potatismoset fått en bra konsistens.
Ta’ nu tallriken ur mikron och lägg upp det färgglada potatismoset, som Du förstärkt med varierande grönsaker till en näringsriktig måltid.
Till detta tar Du också skivade rödbetor (Willys håller färgen länge!)
Blandningen av sött och salt får Du genom att korvkakan är ganska söt med sina russin och moset lite salt – en underbar lättlagad och god måltid med en mjuk smakkontrast!
Med några få basvaror kan Du variera maten på ett bra sätt och det är bara Du själv som sätter gränserna för vad Du kan göra! Varje dag blir för mig en överraskning i och med att jag tar vara på rester i stor utsträckning och låter min frys och dess innehåll ’svara för’ stommen i måltiden.
Vill Du sedan fira exempelvis sensommarvädret med en äkta kall tysk måltidsdryck, varför inte ta en 2,8 %-ig öl från Lidl?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar