I förrgår jag skulle vittja frysen på något att laga till middag fann jag det optimala – två hemlagade kåldolmar! ”Det skall bli gott” var min första tanke och den följdes snabbt av funderingar på vad jag skulle ha till, potatis eller potatismos? ’Nåväl, de får tina först så jag har god tid, tänkte jag’ MEN – när ’de’ – ”kåldolmarna” – tinat, var det två påsar rabarber skurna i små bitar färdiga att tillaga. OK, tänkte jag, då blir det inga kåldolmar MEN rabarberkräm istället, ja, dvs. inte istället för förrätten men istället för de ’kåldolmar’ jag fantiserat om. Jag lagade en god kräm och tog i russin för att söta på ett naturligt sätt utan alltför mycket socker och redde av med potatismjöl förstås, riktigt gott vill jag säga!Kontentan av detta snöpliga konstaterande är att man ALLTID måste skriva en liten lapp och placera i eller utanpå förpackningar Du lägger i frysen! Jag gör det ALLTID med matrester och annat som redan ligger i paket men inte i detta fall när det gällde rabarber i påsar och dessutom två påsar i en påse! Jag skriver innehåll och datum för att ha lite’ koll på det som finns i frysen och lärde mig att även rabarber behöver en liten notering – minnet är inte så långt alltid som jag i varje fall, tror. Fukten i rabarberna hade gjort att det blivit is på insidan av påsarna och rabarberna blev ’kåldolma’ – kanske ett uttryck för vad jag just då helst skulle vilja ha!
Nåväl, jag ville inte vara utan min mycket goda rabarberkräm med russin – en för dagen oväntad delikatess – en glädjande överraskning – A REAL SURPRISE!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar