Har Du tänkt på att på förpackningen från Lyckeby Stärkelsen finner Du en hel del både recept och tips som exempelvis recept på Lightkräm, saftsås, bärkräm, vaniljkräm/vaniljsås, jordgubbstårta, sötsur sås och äppelkräm.
Tips på samma förpackning:
”Potatismjöl kan användas i de flesta maträtter där man vill ha en genomskinlig och lite simmig konsistens t.ex. grytor, kinamat, redd soppa och skysås. Rör ut potatismjölet i ett par skedar kall vätska. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omröring. Koka upp igen men avbryt när första bubblan syns. Redningar med potatismjöl skall endast koka upp. Konsistensen blir seg om kokningen fortsätter.”
För vana matlagare är detta inga nyheter men för många i dagens stressade värld kan de enklaste tips vara värdefulla för att inte säga MYCKET VÄRDEFULLA.
Ett tips från mig för att inte det skall bli ’skinn’ på den avredda krämen är att strö ett tunt skikt socker på ytan! Ett annat tips klan vara att samla alla Dina urklipp i en plastmapp i köket, gärna i en färgglad pärm i A4-storlek!
Läs noga på alla livsmedelsförpackningar Du bär hem från butiken och Du kommer att finna ”en hel värld” av recept, tips och råd!
Potatisblommor!
Praktiska tips
Du kan inte ana hur många användningsområden potatismjöl har. Se efter på länken nedan och har Du egna tips att bidraga med så skicka in dem!
http://www.potatismjol.com/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar